21-годишна жена, която живее в Израел, е диагностицирана с рядка фобия. Одия

...
21-годишна жена, която живее в Израел, е диагностицирана с рядка фобия. Одия
Коментари Харесай

Рядка фобия: 21-годишна жена се страхува от собствения си пъп

21-годишна жена, която живее в Израел, е диагностицирана с рядка уплаха. Одия Коен от дете страда от омфалофобия - боязън от личния си пъп, а в някои случаи и от пъповете на други хора. Това съобщава израелският новинарски уебсайт Ynet.

Експерти откриха, че 21-годишната Коен има уплаха, откакто тя реши да приказва за страховете си на другар, който учи в медицинския факултет и написа дисертация за разнообразни уплахи. Израелката сподели, че от детството си изпитва смесени усеща към пъпа си. С възрастта това се трансформира в същинска уплаха - Одия се опасява да отиде на плаж или на басейн, а когато си вземе душ, не допира корема си.

" Пъпът ми причиняваше боязън тъкмо откогато се помня. И това е боязън, подправен с омерзение. Горе-долу същото, което някои хора изпитват към мишки или хлебарки. Само че хлебарките могат да бъдат отстранени, само че пъпът не ", признава тя.
 боязън от пъпа 21-годишната израелка Одиа Коен 
Жената разказала на родителите си за страховете си в детството, само че те не обърнали внимание на това, само че колкото по-възрастна ставала Одая, толкоз повече рядката уплаха се намесвала в всекидневието й. Дори когато се омъжила, нейните страхове се отразили на фамилния живот - когато брачният партньор й желал да се почеше по корема, той отивал в друга стая, тъй като Одая не можела умерено да гледа по какъв начин някой допира корема си. Съпругът се нагърбил и с къпането на новороденото дете.

Одия в началото си мислила, че просто демонстрира някаква специфична чудноватост, само че по-късно схванала в интернет за рядко събитие - омфалофобия. Жената се обърнала към психолози, които й предложили да се подложи на курс на лекуване, само че й се сторил прекомерно дълъг. Факт е, че превъзмогването на уплахата лишава доста време. Страхът може да бъде отстранен или посредством постоянна медитация, или посредством еволюционен контакт с фактора, причиняващ боязън. Така Одая решила да живее както преди, единствено без да обръща доста внимание на пъпа си и на пъповете на другите хора.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР